Samla poäng på Gratisbio!

Jag har registrerat mig på en jättebra sida, nämligen Gratisbio. På den sidan samlar man poäng och när man har samlat ihop tillräckligt med poäng så kan man byta dessa poäng mot presentkort, biobiljetter, premier och ja, allt möjligt. Jag tycker att det är en kanonsida, det tror jag också att ni skulle tycka. Så klicka in på den sidan och registrera er och börja samla poäng, det är jättelätt!

Dagens

Dagens låt: halo - beyonce
Dagens frisyr: tråkig hästsvans
Dagens klädsel: svart mjukisar, blommig trekvartströja med u-ringning
Dagens händelse: tvättat moppen...wohoo
Dagens planer: kanske åka till mamma, springa, övningsköra och vara med älskling
Dagens vill ha: sol och värme!
Dagens saknad: gänget!
Dagens drog: munsårsalva
Dagens finaste: vet inte än
Dagens måste: löpträning!
Dagens dricka: juice och vatten!
Dagens köp: ingenting... är pank.
Dagens mat: havregrynsgröt till frukost
Dagens mående: rätt så bra

Tisdag - 090721

Ännu en grå och regnig dag har snart gått, usch vad less jag är på detta tråkväder. Man kan inte göra någonting som man ska kunna göra på sommaren. Jag längtar efter att få sola och bada, det har jag gjort alldeles för lite hittills. Ge oss riktig sommar nu!

Har varit med Milla idag, har inte gjort så mycket mer än att åka runt med Tess och gått lite promenad. Båda har varit rätt trötta, varför vet jag inte. Förkylningen börjar bli bättre så jag ska nog kunna träna imorgon, kan pröva med en lätt löprunda så får jag se hur det går.

Älsklingen ska komma till mig senare så jag sitter i princip och väntar på att tiden ska gå. Kikade nyss på ett True blood avsnitt och sedan blev jag lite ledsen då jag såg att det var det sista som hade kommit ut och jag vill ju se hur det fortsätter, typiskt. Jag funderar på att dammsuga på mitt rum nu, det skulle behövas.

Ha en trevlig kväll!
/Isabelle

Planer för kvällen

Med tanke på att det inte blir någon träning för mig ikväll så ska jag spendera kvällen med min kära vän Milla Westin. Vi hade tänkt att ha lite HP-maraton, fast jag har inte ettan men sak samma. Hon kommer inte riktigt än så innan dess ska jag se på sista avsnittet av True Blood säsong 1. För er som undrar vad det är för någonting så är det en vampyrserie som jag blev inspirerad av att se på genom min klasskompis Olivia. Man kan tycka att det är en rätt konstig serie i början men när man kommer längre in i den så blir det jättespännande och man blir fast. Jag rekommenderar den för er som gillar vampyrgrejen, annars är det ingen höjdare.



Vad ska man välja?

Vilken väg ska man följa när man har gått ur gymnasiet? det finns många olika vägar, men vilken väg är då den rätta? För min del är den rätta vägen att börja plugga på högskola med tanke på att jag går ett samhällsprogram som inte är yrkesförberedande. Sedan kan man även välja att jobba innan man fortsätter att plugga, men då gäller det att hitta ett jobb också vilket kan vara väldigt svårt i dagens läge. Om jag har ett jobb när jag går ur gymnasiet så kommer jag antagligen att ta ett sabbatsår och använda det till att jobba så man får komma bort från skolans rutiner ett tag och prova på arbetslivet. Vissa kan tycka att det är skönare att få plugget gjort så fort som möjligt, men personligen skulle jag tycka att det var skönt och få komma bort från det ett tag. Sen kan det även ta ett tag innan man kommer in på det man vill, man kanske inte kommer in på den skolan man vill, då får man söka på flera skolor. Det gäller också att man verkligen är beredd på att förflytta sig till en annan stad för att bli det man verkligen vill.



VAD SKA MAN VÄLJA?!

Vad vill jag bli då?
Jo, jag vill bli antingen sjukgymnast, hälsopedagog eller dietist, sånt som jag brinner för. Sjukgymnastpgrogrammet, hälsopedagogprogrammet eller dietistprogrammet är det som gäller, alla innebär 3 års utbildningstid dv.s 180 hp. Jag har inte riktigt kommit i underfund med vad av dessa yrken jag vill bli men tids nog ska jag nog kunna bestämma mig. Jag har på senaste tiden kollat upp massa högskolor/universitet med dessa utbildningar och de finns på många olika ställen i landet, t.ex. Stockholm, Göteborg, Umeå, Linköping, Lund, Uppsala, Gävle m.fl. Jag är rätt så sugen på Lund eller Stockholm, men jag vet inte riktigt på den fronten heller. Sedan så är mitt problem med flytt väldigt stort med tanke på att Stefan läser en utbildning här i Sundsvall som inte finns någon annanstans i Sverige. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det för att han har 4 år kvar av sin utbildning. Förhoppningsvis så finner vi en lösning på detta så att vi får vara tillsammans, på något sätt. Jag anser att karriären och kärleken har lika mycket betydelse, så det Är en svårlöst fråga. Jag har läst många olika utbildningskataloger från olika universitet/högskolor och har hittat många lovande utbildningar och det känns jättebra att jag på ett ungefär vet vilket område jag vill arbeta inom, sedan kommer självklart det stora valet och då är det viktigt att man väljer rätt. Det är därför jag är ute i sådan god tid, just för att jag vill ha en inblick i skolorna och vad de har för krav. Det är ju trots allt bara ett år kvar och sedan står man där efter studenten, då är det bra att ha en plan.

Vad jag försöker säga med det här är att man verkligen bör tänka efter när det gäller sin framtid. Det är det gymnasiet är till för, att man ska komma på vad man vill bli i framtiden. Jag tycker att det är ett smart drag att vara ute i god tid när det gäller planeringen av tiden efter gymnasiet för att det är då man blir vuxen och allt blir på större allvar. Sedan finns det så mycket man måste tänka på och man stöter oftast på problem, nu säger jag inte att alla gör det men det kan hända, och då är det bra att kunna lösa problemen på smidigast sätt i förväg för det kan i vissa fall bli jobbigt att ta tiden som den kommer och lösa allting när det väl gäller. Det är så jag ser på det i alla fall och eftersom jag inte Har varit där än så kan jag inte säga att det är råd utan det är vad jag anser och tror om det hela.

Så, lycka till med era val efter gymnasietiden alla som fortfarande går i gymnasiet! Jag tycker att det ska bli spännande och se vad som händer med alla nära och kära.

Måndag - 090720

Mitten av sommaren, jag tittar ut genom fönstret och blir genast mycket irriterad på smattrandet på fönsterrutan. Jag blir även arg när jag ser vad som orsakar smattrandet, vad är det då? Jo, spöregn förstås. Det ska inte vara såhär mitt i sommaren, det ska vara varmt och soligt så att man kan bada och sola och bli brun. Det går ju inte att träna när det spöregnar på det här sättet heller. Dock är jag förkyld också så det går i och för sig inte heller. Nä, nu får det ta att bli riktig sommar här i Sverige!

Jag har faktiskt kommit på helt rätt spår med träningen vilket känns kanonbra. Förra veckan tränade jag mån, tors och lör,  och två av dessa var träningsschemat med laget, en gång med laget (dock var vi bara 5 st igen) och en gång med Sanna och Malin i spåret i Timrå. I lördags vart det en löprunda på ungefär 6 km med Sanna, det var riktigt skönt. Det har inte blivit någon träning på ego, det är ju lite tråkigt, men nu är Madde hemma igen så nu ska vi minsann träna med varandra igen.

Nog om träning. Allting flyter på som det ska, har varit och fiskat med älskling någon gång här i veckan och sedan har jag inte gjort så värst mycket. Jo, jag har ju varit på HP-premiären med Mathilda och Milla, helt suverän film enligt mig. Ska åka upp till Umeå här framöver och städa ur min mosters gamla hus, det ser jag fram emot, i alla fall att träffa moster och co. kanske inte lika mycket till att städa. Sedan har jag och Stefan planer på att åka till Stockholm någon dag och bara gå på stan och shoppa, gå på grönan och ha det bra helt enkelt. Jag älskar ju Stockholm!

Ni får nöja er med detta för stunden, senare ska jag diskutera lite högskoleutbildningar som jag är mycket inne på just nu.
Ha en bra dag trots regnet!
/Isabelle

Tisdag - 090707

Sitter på sängen i älsklingens t-shirt och luktar på den (jag vet, patetiskt) och planerar en volleybolldag med några från klassen + Lina. Dock ska det bli regn och åska stog det i tidningen idag så det är ju ingen höjdare. Men man vet ju aldrig om de ljuger förstås. Jag suger egentligen på volleyboll och jag vet att jag kommer att skämma ut mig totalt men man måste ju träna för att bli bra på någonting. Det kan ju bli roligt endå, jag får ju umgås med vännerna.


Filmen som jag såg på igår var rätt så bra, lite seg ibland då man inte fattade vad som hände men annars var den okej. Den hade förstås varit roligare om jag sett den med någon. Förresten så heter den Surfer dude och inte Surf dude som jag skrev igår. Somnade runt halv 2 har jag för mig och då var jag riktigt trött.

Nu ska jag göra mig klar för volleyboll, *gulp*.
Ha en trevlig dag!
/Isabelle

Tuff första träning

Och tränaren som sa att vi skulle börja lugnt, haha. Visserligen är det väl lugnt om man jämför med de kommande träningspassen. Först värmde vi upp 500 m och sedan sprang vi 5 km, jag, Madde och Malin sprang tillsammans för att vi höll samma tempo så det kändes skönt. Det var inte jobbigt heller så det märks att mina löpträningar har gett resultat. Vi fortsatte med massa benstyrkemoment, sjukt jobbigt då jag hade träningsvärk sen bodypumpen igår och mina ben kändes som tunga stenar. Jag tog mig i alla fall igenom det med min envishet och mitt mentala tänkande. Fortsatte med styrka i armar, mage, rygg och lite mer ben (fast stillaståendes) och avslutade med några sjukt jobbiga intervaller. Bra träning, men väldigt tuff och jobbig. Tråkigt att vi bara var 5 stycken också. Nu känns det riktigt skönt, men benen viker sig lite då och då, haha.

Jag väntar fortfarande på att Stefan ska höra av sig, men det gör han inte. Pratade med honom idag men han vill inte prata med mig så då behöver han inte det heller. Det är bara det att jag saknar honom så mycket och jag känner verkligen att jag inte klarar mig utan honom, min älskling... Har aldrig varit såhär förälskad i någon och han betyder så mycket för mig. Han är även det första jag tänker på när jag vaknar. Därför är det jobbigt att inte ens få prata med honom. Menmen, vad gör man?

Nu ska jag se på en komedi som heter Surf Dude eller nåt och sen sova! Kommer dock tänka på min älskling hela tiden under filmen eftersom att vi ofta brukar se på komedier och båda älskar det... typiskt.
Godnatt
/Isabelle

Måndag - 090706

Vaknade rätt så sent imorse, eller jag låg och drog mig länge om jag säger så. Jag tror jag kom upp ur sängen efter 11 någon gång. Då var det bara att göra sig klar för att åka ner till stan. Tog 12.40 bussen och gick på stan ett tag tills Mathilda kom. Vi gick till Charm och köpte en varsin kaffe och satt oss ner och pratade, mycket trevligt. Efter ett tag gick vi upp till bion och mötte upp Milla för att vi skulle köpa våra HP biljetter, vi såg dock att bion öppnade 16.45 så det blev inget köp just då men Milla sa att hon skulle göra det senare så det fixade sig i alla fall. Jag och Mathilda fortsatte att gå på stan ett tag och sedan gick vi till biblioteket där jag lånade en bok och sedan tog vi samma buss för att hon skulle till birsta och jobba.

Har ägnat min tid hemma till att läsa Så länge vi båda andas, och vill ni veta något sorgligt? Nu är den utläst, *suck*. Jag har verkligen segläst i ungefär två månader nu och jag har inte velat läsa ut den. Tråkigt nog så har jag gjort det nu men den var verkligen hur bra som helst och jag var totalt inne i boken när jag läste den. Helt suverän saga! Jag kan knappt bärga mig tills När jag hör din röst kommer på bio, jag tycker att den boken är superbra.



Nog om Twilightsagan. Jag ska snart åka på löpträning på alnö med laget. Vi ska tydlilgen ta det lugnt idag, fast egentligen vill jag inte det med tanke på att jag har sprungit så mycket på senaste tiden, menmen. Det ska bli så skönt att få springa lite, är sugen på det. Skönt att få skingra lite tråkiga tankar och inte tänka på någonting, bara följa rytmen i musiken som spelas i öronen. Hoppas att vi blir många, annars blir jag lite besviken. Ska få skjuts av Tess som nyligen har tagit körkortet! Grattis till dig systeryster!

Dagsskifte

Nu är det måndag och en ny spännande vecka. Undra vad den kommer att innehålla. För vissa är det mest jobb antar jag, men inte för lilla mig för jag får göra vad jag vill. Hoppas att det blir fint väder så man kan ge sig ut till stranden för massa sol och bad. Jag har ju inte varit på stranden än så nu hoppas jag verkligen på kanonväder.

Imorgon ska jag, Mathilda och Milla åka in till stan och köpa våra Harry potter biljetter till premiären, jag längtar tills jag äntligen får se den för att den är verkligen efterlängtad. Halvblodsprinsen är den bästa av alla böcker tycker jag, den innehåller mest spänning och känslor så därför ser jag fram emot att se filmatiseringen av den! Dessutom ska jag ju gå med mina babes också, det blir perfekt. Annars så ska jag städa mitt rum imorgon och sedan blir det första sommarlöpträningen med laget på kvällen, grymt skönt.

Ikväll har jag varit helt göralös. Har försökt få tag på min älskling hela kvällen men han svarar inte så jag börjar bli orolig, jag har inte pratat med honom sen i lördags på dagen. Saknar honom rejält mycket nu och jag känner mig så tom, skulle verkligen behöva hans sällskap nu. Jag trodde att jag kanske skulle få vara med honom ikväll, men nej, så bra blev det inte. Jag kommer inte kunna sova för att jag tänker på honom hela tiden, och jag vill inte somna och inte ens ha pratat med honom på hela dagen. Usch, vet inte vad jag ska göra...


Träning ger god hälsa

Bodypump passet idag gick jättebra, dock var inte Madde med för att hon hade glömt tiden och missat bussen den jäkeln. Men det får vi ta igen någon annan dag. Det märktes att jag var ovan att träna på det sättet då jag inte har varit på ett sådant pass på mer än ett halvår. Jag tyckte då att jag kunde få ut mer av att träna på annat sätt men jag har kommit på att det passet duger bra och är hur roligt som helst. Jag får verkligen aldrig nog av att träna, jag gör det inte överdrivet mycket och som jag gör nu passar mig perfekt. Att varva gym och löpning fungerar jättebra för mig och jag mår så mycket bättre av att få röra på mig och känna att musklerna får arbeta. Gör inte ni det?

Träning och varierad kost leder till god hälsa har jag lärt mig och det kan vara svårt att få ordning på detta men med lite ansträngning och arbete så ska det fungera. Det gäller att hitta en balans mellan träningen och sina egna kostvanor, om man vill gå ner i vikt eller behålla sin vikt så ska man röra på sig mycket och det bästa alternativet är springa/jogga och sedan dra ner på godsaker, men inte alltför mycket för att vi människor måste få unna oss ibland. Det är viktigt att vi äter det vi vill men i måttliga mängder och varvat med träning, då mår kroppen bra. Om man känner att man inte behöver gå ner i vikt är det lika viktigt med denna balans med tanke på att hälsan tar stryk om man slutar röra på sig och äter allt som inte är bra för kroppen. Då ska man ändå tänka på vad man äter, röra på sig lite då och då så att man kan känna sig frisk och kry psykiskt och fysiskt. Jag tänker mycket på detta och försöker verkligen hålla mig till en bra och varierad kost och träna regelbundet, visst, det går ju inte alltid men det viktiga är att man försöker och jag tror att ju äldre jag blir så kommer jag ta det på mycket större allvar. Tänker ni såhär och tar ni det  på stort allvar eller ej?



Vet inte varför jag sitter och skriver det här nu, men jag ville bara lätta på hjärtat litegrann och sedan är jag väldigt intresserad av just detta. Det blir nog mitt framtida yrke för att jag brinner verkligen av att lära mig om hur kroppen fungerar och vad den får för respons beroende på hur vi lever våra liv.

Söndag - 090705

Goddag allihopa!

Grym kväll igår, kan sammanfattas med dessa ord: drickaspel, skratt, vandring, bajamaja, tomas ledin, dans, oscar, oxfilérulle, karusell, nattbuss! Hade riktigt roligt vilket var väldigt oväntat med tanke på att det brukar vara så att när man har förväntat sig att någonting ska bli roligt så blir det bara skit, men så blev det inte. Tack för en kanonkväll allihopa!

Idag mår jag prima, dock sov jag väldigt länge, till kl 12. Det är inte likt mig, men någon gång ska väl det hända också. Har ätit frukost som bestod av tunnbrödrulle med multivitaminjuice, mums. Nu sitter jag här och tar det lugnt bara. Har bokat in ett bodypumppass idag på EGO, så jäkla efterlängtat att träna med Madde igen, då känns det som förut. Jag ser verkligen fram emot att träna idag med tanke  på att jag inte har tränat på EGO på snart 2 mån för att jag bara har sprungit hela tiden, wasted money. Men nu gäller det, nu ska jag bli fit for fight igen, yeah. Kl halv 5 gäller det.

Morgonlooken, mjukiskläder och en knut + en mysmin



Kvällens outfit

Såhär ser jag ut inför kvällen


(Dålig kvalité på bilden med tanke på att jag fick ta med webbcamen för att min kamera är borta)

Topp - Gina Tricot
Kjol - Vila
Leggings - HM
Klocka - Fått av Stefan
Brunt Armband - Glitter


Skithumör

Är så jäkla irriterad nu, att det alltid ska vara massa tjaffs om småsaker. ÅHHHH, vad arg jag blir. Tänkte bara berätta att jag är väldigt arg just nu och man får vara det ibland!

Lördag - 090704

Goddag allihopa

Sovit gott? Det har jag! Så gott så jag inte orkade kliva upp och springa imorse, *suck*. Sov till kl 10 ungefär och det är rätt lagomt ändå. Åt en jättegod frukost som bestod av fil, äppelbitar och kanel, det är supergott! Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska ringa för att jag måste prata med henne.

Ikväll är det dags för Gatufesten med tjejerna och det ser jag verkligen fram emot. Måste ju gå en dag i alla fall för det är ju trots allt gatufesten, och jag tror det kommer bli lyckat.

Har inte så mycket att säga för stunden, men ha en trevlig dag allihopa!
/Isabelle

Fredag kväll - 090703

Vad tråkigt man kan ha det då när alla ens vänner ska på Gatufesten och ha det massa skoj. Själv har jag nyss dammsugit och städat upp litegrann här hemma, är ju helt ensam för att pappa m.fl. är i en stuga i Norrfällsviken och Tess och Jimmie har åkt till Västerås på Big power meet. Måste snart ta hand om disken och bädda rent lite sängar, usch vad jobbigt och tråkigt. Annars så väntar jag på att Stefan ska komma, men han lär väl inte dyka upp förrän ca 10-11 ikväll förstås. Funderar på att dra ut och springa ett tag sedan när jag är klar med städandet, får se om jag har viljan och orken, det skulle verkligen behövas. Känner mig rätt så äcklig för tillfället så det skulle inte sitta fel med en dusch när jag är klar med allt.

Har inte gjort ett dugg idag med tanke på att det har varit fulväder. Okej, jag har städat förstås, men det räknas inte för att det är så himla tråkigt, har inte ens hunnit med mitt rum kom jag på nu, åååh. Har även tittat lite på tennis men inget mer än så, har haft allmänt tråkigt. Jag har endast gått runt i tråkiga kläder idag också, gråa mjukisbyxor och en gul tee som nu inte känns så fräscha längre. Det har varit en uttrist dag helt enkelt.



Imorgon ska jag på Gatufesten och jag hoppas att det kommer att bli skoj med tanke på att nästan alla mina vänner ska dit och den enda man vill se då är ju Tomas Ledin. Dock är han inte så himla bra men han duger, i alla fall klassikerna. Också blir det förhoppningsvis lite förfest innan om allt går som jag vill.

Nä, disken och sängarna, nu kommer jag! Ha en trevlig kväll!
/Isabelle

Resan

Nu är jag hemma igen, har haft det både bra och dåligt i Gäddede som det hette där jag var (ca. 3 mil från norska gränsen). Jag och älskling åkte vid 10 på morgonen i tisdags och kom fram runt 3, då hade vi stannat och ätit, handlat osv också. Stugan som vi fick var väldigt mysig och över förväntningarna och campingen var också rätt mysig. Vi gjorde inte så mycket den kvällen, kikade på lite film och gick på promenad och så bara. Natten var inte nådig kan jag lova med tanke på att hela vår stuga var full av småsmå knott och de bet en precis hela tiden. Då fick jag panik och vilken mardröm det var. Till slut somnade vi i alla fall Stefan hade stått och sprutat eldlågor runt i hela stugan.

Onsdagen (vår ettårsdag) började bra, vi åt frukost och sedan åkte vi iväg för att titta på massa saker som vattenfall och andra sevärdheter. Det var då det hände, vi åkte ner en bit för att kolla på ett stenbrott och då märkte vi att det var riktigt mycket getingar där så vi åkte därifrån. Och vet ni vad? Jo, getingarna satt sig på bilen och följde med oss vart vi än åkte. Vi kunde inte ens kliva ur bilen för om vi gjorde det så blev vi jagade. Efter ett tag trodde vi att vi hade skakat av oss de flesta och åkte ner på en väg för att kolla på ett vattenfall. Då började det svärma getingar runt hela bilen, minst 30 stycken så det var bara att köra därifrån. Vi bestämde oss senare för att gå och lägga oss på en strand och bada lite och planerade att springa ner dit från bilen. Först var det lugnt men sedan såg vi att alla getingar hade följt efter oss ner till stranden och attackerade oss så vi sprang runt där och skrek. Jag var så rädd att jag verkligen trodde att jag skulle dö av dem, för de var ju inte de minsta getingarna man sett heller. Vi klarade oss upp till bilen och då for vi tillbaka till campingen, fortfarande med rädslan i kroppen. Det var nog något av det värsta jag varit med om i hela mitt liv.

Senare blev det bättre och vi gick och badade i poolen och efter det lagade vi middag tillsammans. På kvällen blev det fiske i ungefär tre timmar vilket var jättemysigt, det absolut bästa på hela dagen. Det blev även kortspel och film, sedan somnade vi helt utmattade efter dagen. Igår (torsdag) städade vi, checkade ut och åkte hem. Vi stannade på vägen och grillade korv och försökte fiska i ett jättefint vatten där vi såg en stor fin firre men spöet gick sönder så vi åkte därifrån. Kom hem runt halv 8 på kvällen och då badade vi i poolen med Tess och Jimmie och sedan åt vi. Det blev även en tur till lögdösjön för fiske i en kvart ungefär, det var ju så mycket mygg och knott (gud så less jag är på kryp nu). När vi kom hem igen bestämde vi oss för att bada så vi åkte bort till hamsta och tog oss ett dopp. Sedan åkte vi hem och duschade och såg på film och efter det somnade jag.

Detta är vad som hänt mig de här dagarna. Det var trots allt helt underbart att komma iväg med min älskling fast vissa saker inte blev så lyckade. Långt inlägg den här gången, ni är duktig om ni orkat läsa allt. Bilder finns på älsklings kamera så han får lägga in dem så fort han kan!

/Isabelle

RSS 2.0