Julkalendrar

De absolut bästa julkalendrarna jag har sett är Mysteriet på greveholm och Pelle svanslös tveklöst. Jag har sett många bra, faktiskt har jag sett alla men alla har inte varit lika bra, som sagt inte på senaste tiden. De här slår alla för min del.





Vilken/vilka är din/dina favorit/favoriter?

Speciella söndagen

Ja, jag tycker faktiskt att den här dagen har varit lite speciell, det på grund av att jag har varit med min älskling precis hela dagen. Först sov vi till ungefär 11...eller jag gjorde, han sov till 12 ungefär. Vi klev upp runt halv 2, vi ville ju inte kliva upp för att det var så mysigt att få ligga kvar för en gångs skull. När vi väl gick upp så duschade vi och fikade lite, sedan gjorde vi oss klar och åkte ner på julskyltningen i skitvädret, fast trots det så var det rätt mysigt, hade ju rätt sällskap. Vi gick mest och kollade inne i butiker och Stefan shoppade lite. Efter en timmes kikande så åkte vi till ica maxi och köpte lite gotta. Jag har ju bestämt att jag ska bli lite nyttigare ännu en gång så det blev 70% mörk choklad för mig och chips till honom, haha.

Efter vår lilla tripp så åkte vi hem till mig och åt middag, mums och riktigt trevligt. Blev lite julsånger och letande av julkalendrar sedan. Vi åkte hem till Stefan och nu sitter vi här, jag äter mörk choklad och han äter lakrits och dricker red bull och pluggar. Jag ska se på "Mysteriet på greveholm" sedan, så fort den är klar, längtar! det är så bra. Under hela min uppväxt har jag följt nästan varenda julkalender men på senaste tiden har det verkligen spårat ur, jag mena, tecknat! vem vill se på en julkalender som är tecknad?! inte jag i alla fall, det är skandalöst. Till råga på det så heter den "Skägget i brevlådan", det låter ju enormt lockande, *not*. Jag vill att det ska vara seriöst och att det ska vara lika bra som det var när man var liten...









Bäst just nu

Den här låten toppar min lista just nu, så jäkla bra och ett + är att musikvideon också är bra. Här är den:


Förlusternas dag

Ja minsann, det har inte gått bra för varken Alnö IBK eller Timrå IK idag, jävligt surt! Vi spelade mot Klockarberget idag på dan och vi spelade faktiskt bra stundvis och vi trodde verkligen att vi skulle kunna hålla 2-2 de sista minuterna ut men så blev det tyvär inte, de gjorde mål när det var ca 2,5  min kvar, surt kan man säga. Men vi tar nya tag och tränar hårt inför nästa helg då match mot Sollefteå väntar.

Alnö IBK!

Till råga på detta gick Timrå även mot förlust mot Brunäs som pappa brukar säga (vet inte varför xD) och även i denna match var det nära att spela lika men så vart det inte, de förlorade med 2-1. Backe var väldigt bra i mål, några väldigt snygga räddningar gjorda och det var otur att de två puckarna skulle gå in. Måste komma med en kommentar två spelare som jag la mycket märke till: jag tycker verkligen att Axelsson och Sundh behöver visa upp sig lite mer, de kämpar och kämpar varje match men pucken vill inte in för dem, den bubblan skulle behöva spräckas.  Nya tag även för Timrå.

Har inte gjort så mycket för övrigt idag, har dammsugit, sovit och lagt in bilder och låtar på mobilen. Slö dag! Stefan är på personalfest och har varit där i snart två och en halv timme, så snart ska han smita iväg och komma till mig eftersom att han har lovat att vara med mig den här helgen :) Saknar han lite nu...trots att jag var med honom igår och inatt, det är helt sjukt. Hoppas att han kommer snart!


Jobbkväll + vinst!

Som sagt så jobbade jag ikväll, mamma var snäll och skjutsade mig och sedan började jag vid 5. Det var faktiskt väldigt roligt att jobba ikväll, i och för sig så brukar det ju vara det men idag var det extra roligt att stå där med  gomatilda och bara sälja lite gotta liksom. Jobbade mellan 5 och typ kvart i 10, kändes bra att få några timmar gjorda, prima! Timrå vann också som grädden på moset eller vad man nu säger, 4-3, spännande och nervig match men de lyckades ta hem segern till slut, otroligt skönt!

Nu sitter jag hemma hos min älskling och tittar på honom när han ser less ut, det är inge roligt när han är less och trött. Jag behöver inte plugga något speciellt heller så jag sitter bara här och skriver av mig litegrann, det är skönt. Stefans föräldrar satt och tittade på beverly hillsavsnittet som gick på tv som jag redan sett och då kom jag på att det nyaste avsnittet skulle ha kommit ut typ idag på internet men det hade det inte så jag blev ledsen i ögat.

Imorgon börjar jag 08.15 som vanligt, väldigt drygt men dagen börjar med samhälle så det är ganska lugnt, gillar faktiskt det nuförtiden! Efter skolan imorgon blir det fika med my girls Matilda B och Millapilla, mysipysi. Sedan ska vi även strosa lite på stan och shoppa lite, julklappar och annat, är så shoppingsugen nu.

Bara så ni vet så älskar jag Stefan Bergman mest av allt <3
Ska umgås med honom nu!

Godnatt

Hot'n cold

Idag är det kallt ute och varmt inne, det är knepigt, inne svettas jag typ ihjäl och sedan när jag kommer ut så håller jag på dö av kyla. Är även väldigt shoppingsugen med tanke på att jag fick min lön igår. Köpte tre julklappar, en till pappa, en till Ulli och en till Josefine. Blev nöjd över det tror jag.

Har inte skrivit på ett tag, förlåt! Jag har haft en bloggtorka helt enkelt, har ägnat all min tid åt annat så jag har inte haft den tiden. Nu ska jag försöka skriva lite mer för det är ju väldigt efterfrågat, haha. Det är inte mycket som har hänt, bara att vi spelat oavgjort mot ankarsvik i innebandy förrförra helgen och i söndags vann vi över njutånger med 6-1, asbra jobbat allihopa. Har även tagit lagbilder, de vart jättefina, riktigt nöjd!

Idag blir det jobb kl 5, ser inte fram emot det, men jag ser fram emot hockeyn, hoppas att de vinner ikväll!

Skriver mer ikväll när jag kommer hem eller kanske till Stefan, ska fortsätta diskutera med Klas och Klassen.


Flummiga fredagen

Förlåt för dålig uppdatering (igen), var lite upptagen igår så det hanns inte med. Igår var det i alla fall en helt okej dag, inget att klaga på tror jag. På kvällen var jag med Madde, Milla och Matilda hemma hos Milla och fikade, kollade på hockey och pluggade lite smått. Det var mysigt!

Idag har det varit en bra dag, började med samhälle då resten av människorna redovisade och sedan diskuterade vi amerikansk politik. Morgonen fortsatte med svenska då vi planerade vår pjäs tills på tisdag. Sedan var det lunch och efter det matte där jag fick tillbaka både mitt matteprov och naturkunskapsprov, fick ett stadigt G på matteprovet och MVG på naturkunskapen, då vart jag nöjd vill jag lova. Började med algebra och ekvationer och sånt, ganska roligt faktiskt. Hade engelska sen och då såg vi klart på filmen Hotel Rwanda som vi började se igår, grymt bra och tankeväckande film, se den!

Slutade typ tjugo i 3 och då åkte jag hem till mamma och pratade med henne och åt mat sedan kom min älskling och hämtade mig och nu sitter jag hemma hos honom och tittar på när han äter. Vi ska ha myskväll för fulla muggar ikväll, ska bli mysigt med tanke på att jag inte varit med honom sen i måndags. Men nu ska jag titta på den här plutten och njuta av hans sällskap hela kvällen.

Ha en trevlig kväll.

Du er snel








Optimistiska onsdagen

Har glömt berätta vad jag gjorde i helgen men jag tar det nu istället. På lördagen var det fest för mig och lollis, och jag kan lova att den blev riktigt lyckad och jag är helt ärlig när jag säger att jag inte brukar ha sådär roligt på fester, tack alla som gjorde kvällen minnesvärd. På söndagen var det match mot Sundsvalls IBF ungdom, var lagomt peppad men tyvär så ville inte bollen in så vi förlorade med 4-2. Måste säga att trots det blev det en lyckad match, det var väldigt roligt att spela. Nog om helgen, finns inte så mycket annat att berätta än det jag tagit upp.

Då var det onsdag, mitt på veckan ännu en gång och jag är väldigt optimistisk. Kom ungefär 10 min försent imorse men det gjorde ingenting för att vi jobbar självständigt på en redovisning om medeltiden. Jag, Emilia och Madde satt och pluggade den lektionen och sedan åt vi lunch. Den ändå lektionen som var kvar var idrotten och den ledde Madde och Fredrik med innebandy, det var väldigt roligt.

Sitter fortfarande kvar på skolan och väntar på att Maddes franskalektion ska börja så att den kan sluta så att vi kan gå hem till henne och plugga samhälle. Ska försöka skriva lite när hon har lektion också, fick ganska mycket skrivet igår så jag har ungefär hälften kvar, men jag hoppas att det kommer att bli bra till slut, man får max skriva 3 sidor och jag har skrivt 1½ nu. Jag är ju optimist så jag kommer ju klara det här, utan tvekan!

Ska vara med Madde hela eftermiddagen och kvällen och vi har även träning så innan det måste vi bli klar med vår essä. Ska bli skönt att träna och peppa inför derbyt mot ankarsvik i helgen. PEPPAPEPPA!




Trevlig tisdag

Det känns som att jag har jättemycket att göra i skolan nu, men vad jag vet så är det inte så mycket. Ska skriva på min essä i samhälle, kolla igenom och träna pårepliker till dramatiseringen av hamlet på svenskan, och ja, sen är det ju franska då, och där tycker jag att vi får på tok för mycket läxor. Det är verkligen hela tiden och dessutom tycker jag mindre bra om läraren Lars, han är så elak hela tiden mot mig. Utanför skolan känns det som att jag har mycket att göra ändå, fast det är inte så mycket faktiskt.

Blev inte riktigt nöjd med färgen i fredags när jag var hos frisören, det blev ljusare rött på toppen och mörkt som jag ville ha längre ner på håret, men klippningen blev bra. Jag gick tillbaka och fick en ny tid tills idag så idag var jag där och la i mer färg och nu är det väldigt snyggt faktiskt, samma färg i hela håret, vart nöjd. Har även varit i skolan idag och haft franska (spy på läraren), relilgion och redovisning som inte gick så bra men vi fick oss ett gott skratt åt det, lunch och svenska då vi började planera dramatiseringen. Missade naturkunskapen för att jag skulle till frisören.

Ikväll hade jag tänkt träna, eller nu på eftermiddagen men jag känner att jag inte vill svettas i håret och förstöra det nu så det blir inte av. Istället ska jag försöka skriva på min samhällsessä och kanske ta det lite lugnt eller städa rummet.

I helhet har den här tisdagen varit väldigt trevlig trots vissa undantag, (hittills) men de vill jag inte räkna med. Hoppas på en fortsatt trevlig tisdag.

Begravningen för Tobias

Här kommer inlägget jag sa att jag skulle skriva för flera dagar sen, kommer inte ens ihåg när det var men i alla fall, bättre sent än aldrig.

Jag måste berätta lite om begravningen som jag var på i torsdags (förra veckan). Jag åkte dit med Matilda och Matilda och det kändes bra att gå dit med några som betyder så himla mycket som dom gör. När vi väl gick in kändes allting tomt och när man såg kistan vändes magen ut och in, det kändes som jag ville springa därifrån, men det gjorde jag förstås inte. Själva begravningen inne i kyrkan var lång och smärtsam, det var verkligen oförklarligt hemskt att sitta där och gråta med kistan rakt framför ögonen. Framför kistan fanns ett kort på Tobias då han stod och vinkade och ett tag kändes det som att han vinkade åt alla oss, det kändes som att han rörde på handen och log och vinkade som ett tecken på att han har det bra nu.

Det vart mycket sång och tal och det mest smärtsamma på hela begravningen var nog när de spelade låten Östen med resten - Solsken till mig, det är verkligen hans låt och det tog hårt att höra den, det kommer det alltid att göra. Efter begravningsakten blev det fika och Påhle sjöng en jättefin sång om Tobias som han och Joakim hade skrivit, den var verkligen hur fin som helst, blev alldeles tårögd, ett + är att han har världens finaste röst också.

Den här begravningen är den jobbigaste jag varit på, trots att jag endast varit på 2 men den var jobbigast av de två. Jag tror att Tobbe sitter och tittar ner på oss alla som sörjer och han är nog ledsen för det, men det här var hans val och han har det säkert bra nu, det är så vi får tänka. Vi ska bära med alla fina minnen som vi har kvar och det är det som ska få oss att gå vidare. Än en gång säger jag att vi måste ta hand om varandra och vara varsamma och stöttande, det här är jobbigt och det kommer alltid att finnas ett stort tomt hål inom oss, men vi måste gå vidare och ha vår solstråle och allt bra han gjorde i tankarna, då klarar vi det.


Här kommer det!

Nu är det efterlängtat, ett inlägg á la moi! Och nu kommer det och jag med nya fräscha tankar och spännande information (skämt åsido). Jag orkar inte berätta vad jag har gjort i detalj sen jag skrev sist men jag kan ta det lite kortfattat.

Jag har fyllt år (förra fredagen), jag har jobbat, jag har varit med Stefan, jag har tränat, jag har gått i skolan, jag har pluggat, jag har shoppat, jag har varit på begravning, och ja... vet inte om jag har gjort så mycket mer. Har mått allmänt bra och det är ju...bra förstås. Begravningen var jobbig men det kommer ett enskilt inlägg om just detta sedan.

Lollo fyllde år igår måste jag tillägga, 17 år som alla vi andra så nu är du inte mobbad gumman, jag sa det igår och jag säger det igen: Grattis lillpruppen (i efterskott då).

Madde sov hos mig inatt, vi satt och pluggade matte i princip hela kvällen. Somnade ganska snabbt med tanke på att vi var väldigt trötta. Idag kunde vi ha missat bussen, men det gjorde vi inte, vi hade ganska bra timing faktiskt. Nu har vi samhälle och det är riktigt drygt för jag kan inte formulera mig själv. Jag borde plugga nu så jag slipper göra det hemma, men jag kan inte rå för att jag fastnar. Ska försöka i alla fall.

Senare idag ska jag klippa och färga håret, ska bli jätteskönt. Nu blir det mörkbrunt med röda nyanser också ska jag bara toppa och fräsha upp håret litegrann. Måste kanske köpa ett shampoo och balsam för att få mer volym på håret. Det är väldigt behövligt. Ikväll ska jag på bio med min älskling, ska bli jättemysigt.

RSS 2.0